Mäenkoikkalan lammastila | Historia
15673
page-template-default,page,page-id-15673,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Historia

Tammenlahden kylä sijaitsee Haukiveden rannan tuntumassa. Asutusta kylässä on ollut ainakin 1500-luvulta lähtien. Maisema on hyvin pienipiirteistä, mäkistä ja kallioista. Pellot ovat niin ikään pieniä ja kivisiä, hyvin laidunnukseen sopivia. Linnansaaren kansallispuiston eteläisimmät saaret sijaitsevat kylän vesillä.

Tila on alun lampurin mummola, äidin kotipaikka. Tilan asuinrakennus on 1920-luvulta. Sen on rakennuttanut savonlinnalainen apteekkari, jolla oli tarkoitus käyttää paikkaa huvilana ja ilmeisesti myös parantolana. Syystä tai toisesta hän kuitenkin luopui suunnitelmista, ja myi tilan Pekka Koikkalaiselle. Pekka muutti yli kymmenhenkisen perhekuntansa kanssa noin kilometrin päästä Rannankoikkalana tunnetulta tilalta. Tila oli varsin tavanomainen pieni perheviljelmä, jonka navetassa asusti kuusi 6 lehmää, vasikoita, sikoja, kanoja ja hevonen aina 1980-luvun alkuun saakka. Isovanhempien eläköidyttyä pellot olivat vuokralla vuoteen 2010.

Ann-Mari Lintunen edustaa sukunsa neljättä sukupolvea tilalla, kylällä ties kuinka monetta. Hän muutti tilalle vakituisesti 2004. Ensimmäiset kesäpässit tulivat 2006 pitämään kurissa pihan pusikoituvia reuna-alueita. Syksyllä saapuivat vuosikkaat uuhet Hilma ja Milja, ja siitä lampaat ovat lisääntyneet hiljalleen.