Mäenkoikkalan lammastila | Villa
15503
page-template-default,page,page-id-15503,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Villatuotteet ja taljat

Villatuotteet

Villatuotteet

Mäenkoikkalan lampaiden villasta valmistetaan luonnonvärisiä lankoja, esikarstattua villalevyä ja raakavillahuovutuksia. Langoissa värejä ovat valkoinen, vaaleanruskea, ruskea, tummanruskea, vaaleanharmaa, keskiharmaa, tummanharmaa ja luonnonmusta. Lankoja löytyy yleensä kaksi- ja kolmisäikeisinä karstalankoina. Tilalta on saatavilla myös käsittelemätöntä raakavillaa. Villatuotteita voi ostaa suoraan Mäenkoikkalasta, yhteydenotot sähköpostilla maenkoikkala@gmail.com tai puhelimitse.

Lampaat keritään kaksi kertaa vuodessa, ja Pirtin kehräämö  tai jokin muu pieni suomalainen kehräämö jatkojalostaa villan.
Pienille ryhmille on mahdollista järjestää myös raakavillahuovutuspäiviä kesäkaudella, tiedustelut sähköpostilla.

Taljat

Taljat

Suomenlampaiden taljat ovat ihanan lämpöisiä, pehmeitä ja monikäyttöisiä. Teuraslampaiden taljat muokkautetaan Rantasen nahkajalostamossa Lavialla. Taljoiksi muokattavissa nahoissa villat ovat tiheitä, kiiltäviä ja turkistyyppisiä. Erilaisia taljoja saadaan, kun kerinnästä on kulunut enemmän tai vähemmän aikaa. Hyvin hieno- ja pitkävillaiset ovat keritsemättömien karitsoiden taljoja. Suurikokoiset taljat ovat aikuisista lampaista. Mitä tiiviimpi kihara villassa on, sitä paremmin se kestää kovaakin käyttöä.

Jos haluat ostaa taljoja, ota yhteyttä sähköpostilla maenkoikkala@gmail.com tai puhelimitse. Mäenkoikkalan taljoja on myynnissä myös Mikkelissä Pirtin kehräämöllä, Juvalla Wehmais Deli&Deco -liikkeessä sekä esimerkiksi Olavinlinnan Tuomaan markkinoilla ennen joulua.