Mäenkoikkalan lammastila | Liha
15501
page-template-default,page,page-id-15501,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Lihatuotteet

Lampaanviulu

Mäenkoikkalan lampaista saadaan karitsanlihaa ravintoloihin ja kotitalouksille. Karitsanliha myydään paloiteltuna ja pakattuna puolikkaina (n.9kg) ja herkkukasseissa (n.4kg), joiden sisältö vaihtelee. Saatavilla on usein myös sisäelimiä, lampaanfileitä, makkaroita, palvirullaa, kokonaisia karitsanpalviviuluja sekä savulammaspurkkeja. Koirille on saatavilla leikkuutähteitä ja luita. Katso tuotteet ja hinnat hinnastosta.

Liha toimitetaan pääasiassa tuoreena tilausten mukaan. Toimitusalue on lähes koko Etelä-Savo, ja kaksi kertaa vuodessa lihaa toimitetaan myös Etelä-Suomeen. Teuraseristä ja jakelupäivistä ja -paikoista saa tietoa liittymällä sähköpostilistalle sekä www- ja fb-sivuilta. Jos haluat ostaa lihaa tai liittyä sähköpostilistalle, ota yhteyttä sähköpostitse maenkoikkala@gmail.com

Lampaat teurastaa Louhen Liha Parikkalassa, palvituotteet valmistaa parikkalalainen Palvi-Pirtti ja makkarat juvalainen Tmi Seppo Halonen.

Lampaan paloittelu

Paloittelupiirros
  1. Niska: P&G niskakiekot / H jauheliha
  2. Etujalka eli lapa: P kokonainen lapa / G luulliset viipaleet / H jauheliha
  3. Etuselkä: P&G etuselkäpalat / H jauheliha
  4. Selkä: parikyljykset, kare
  5. Takajalka eli viulu: P kokonainen viulu / G luulliset viipaleet
  6. Takapotka
  7. Kylki: ribsit, kuveliha, jauheliha
  8. Rinta: P&G keittopalat
  9. Etupotka

P = Peruspaloiteltu puolikas karitsa
G = Grillipaloiteltu puolikas karitsa
H = Herkkupaloiteltu puolikas karitsa